Medlemmar

UTOM består av ca 40 medlemmar som är verksamma inom vitt skilda genrer och professioner som tillsammans representerar den mångfald som utgör svenskt musikliv.

Cecilia Vaz, producent, låtskrivare och artist

Cecilia Vaz, producent, låtskrivare och artist

Cecilia Vaz är musikproducent, låtskrivare och artist i systerduon VAZ (tillsammans med Jenny Vaz). Födda och uppväxta i Lilla Edet har duon rönt stora framgångar med sina genreöverskridande, elektroniska kompositioner, influerade av sitt svensk-kapverdiska arv. Debutskivan NECESSARY, hyllades av kritiker och gav systrarna dubbla Grammisnomineringar för “Årets Producent” och “Årets Alternativa Pop” 2018.

Som artist och innovatör har Cecilia representerat Sverige i flera globala musiksatsningar såsom som Keychange och Export Music Sweden i New York. 2017 tilldelades hon STIM:s musikstipendium och året därpå fick VAZ SKAP:s Producentpris för sina insatser i svenskt musikliv. 2019 fick systrarna VAZ den prestigefyllda rollen som kapellmästare och husband i det populära TV- programmet På Spåret.

Cecilia har grundat flera normbrytande konst- och kulturprojekt; Studio XX, Studio XX Songwriting Camps och Projekt Panorama, som syftar till att skapa nätverk och lyfta kreatörer för ökad representation i svensk musikbransch. Med sitt brinnande engagemang för hållbart musikskapande har hon med dessa initiativ sammanfört över 70 kreatörer och konstnärer runt om i Norden.

Cecilia är ordförande i Kulturrådets referensgrupp för fonogramutgivning och arbetar vid sidan av musiken med flera jury- och styrelseuppdrag.

Hon har en examen i musikproduktion och har studerat musikvetenskap med inriktning musikkommunikation vid Stockholms universitet, socialantropologi vid Göteborgs universitet samt genusvetenskap vid Luleå tekniska universitet.

Tillsammans med sin syster driver Cecilia skivbolaget Kinship Music och nylanserade Nordiska Musikbyrån, som specialiserar sig på synkronisering och ljuddesign för film, konst och designprojekt. Under 2023 är Cecilia aktuell med VAZ föreställning Zirkonen på Dansens Hus samt NFT-konstprojektet SUSTAIN som utforskar hållbara ekonomiska modeller för musikskapare.