Medlemmar

UTOM består av ca 40 medlemmar som är verksamma inom vitt skilda genrer och professioner som tillsammans representerar den mångfald som utgör svenskt musikliv.

Yvonne Dahlbom, låtskrivare, musiker och musikproducent

Foto: Chloé Dejon 

Yvonne Dahlbom är en låtskrivare, musiker och musikproducent från Uppsala. Som musikskapare arbetar hon brett och har bland annat  tävlat som låtskrivare i Melodifestivalen med Linda Bengtzing (2020) och Ida Redig (2018) men även släppt musik tillsammans med bland annat artister som Ken Ring, Viktor Ax och Allyawan.  

Med bakgrund i att spela el-gitarr och sjunga i band började hon sedan skriva låtar och producera åt andra artister. Yvonne har bland annat studerat musikproduktion vid British and Irish Modern Music Institute i London och Advanced Music Production (AMPS) i Stockholm.  

Yvonne jobbar även som verksamhetsutveckare inom musikverksamheten på Sensus Studieförbund där hon arbetar med att stötta och coacha musikgrupper, studiokollektiv, föreningar och arrangörer i Stockholm.  

Tidigare har hon engagerat sig för en jämställd musikscen i föreningen Playsisters vars målsättning var att stödja och inspirera unga kvinnliga musiker, erbjuda repmöjligheter, anordna spelningar och utbyta erfarenheter.