Medlemmar

UTOM består av ca 40 medlemmar som är verksamma inom vitt skilda genrer och professioner som tillsammans representerar den mångfald som utgör svenskt musikliv.

Tove Blum, artist och kommunikationschef

Tove är född och uppvuxen i den Blekingska skärgården. Som femtonåring flyttade hon till det lilla samhället Torsås i Småland för att studera på artist- och producentgymnasiet Stage4you. Siktet var sedan länge inställt på att arbeta med musik på hög nivå.  

Efter gymnasiet spenderade Tove ett år i USA där hon studerade Music & Theatre Arts vid Santa Barbara City College i Kalifornien. Där uppmärksammades hon för sin röst och blev coachad av Jackson Browne. 2012 vann Tove pris för “Best Vocal Rock” i talangtävlingen World Championships of Performing Arts i Los Angeles där hon representerade Sverige. Åter på svensk mark följde studier på SAE Institute och Kungliga Musikhögskolan vid sidan av sitt eget musicerande. 

När Tove var 21 år fick hon jobb på ett av världens största skivbolag där hon under flera år jobbade med kommunikation, radiopluggning och PR för svenska och internationella artister. 2016 var hon Head of Press för den svenska artistdelegationen när Melodifestivalvinnare Frans tävlade i Eurovision Song Contest. Hon körade även bakom bidraget.  

Sedan 2018 arbetar Tove på Live Nation där hon är kommunikationsansvarig och projektledare för en av Sveriges största festivaler. Hon ansvarar också för PR, kommunikation och marknadsföring för internationella konserter på klubb- och arenanivå. Parallellt med karriären på storbolag konsultar Tove som dubbskådis och scenkonstproducent. Hon fortsätter sin artistkarriär som sångerska och låtskrivare i bandet Le Maine.