Medlemmar

UTOM består av ca 40 medlemmar som är verksamma inom vitt skilda genrer och professioner som tillsammans representerar den mångfald som utgör svenskt musikliv.

Farshid Dalir, musiker och slagverkare

Foto: Peter Bothén 

Farshid Dalir är musiker och slagverkare, född och uppvuxen i Iran, och bosatt i Sverige sedan 1999.

Farshid fann musiken tidigt i livet och har spelat slagverk så länge han kan minnas. Han har spelat instrumenten tombak, daf, naghareh och santoor med de främsta mästarna från Iran och specialiserat sig inom persisk och azerbajdzjansk traditionell musik. Sedan 2021 studerar han på programmet för utomskandinavisk folkmusik/utomeuropeisk konstmusik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Farshid är uppvuxen i en musikalisk familj med azerbajdzjanska rötter. Redan som liten förälskade han sig i rytmerna från den kaukasiska trumman naghareh och började spela den redan som treåring. Sedan dess har musiken varit hans stora passion. Slagverk, med trumman tombak i centrum, är hans huvudinstrument men stränginstrumentet santoor har också en viktig plats i Farshids musicerande, där han studerar persiska skalor och modus, som kallas ”magham”.