Medlemmar

UTOM består av ca 40 medlemmar som är verksamma inom vitt skilda genrer och professioner som tillsammans representerar den mångfald som utgör svenskt musikliv.

Eric Brandström Arellano, orkesterchef

Foto: Paul MacInnes

Eric Brandström Arellano arbetar på Vara Konserthus som orkesterchef för Bohuslän Big Band. Han har erfarenhet som frilansmusiker, koordinator, jazzklubb arrangör, musiklärare, producent och konstnärlig ledare. 

Eric är född i San Francisco, Kalifornien och flyttade till Göteborg 2008 för att ta mastersexamen i improvisation på Högskolan för scen och musik. Sedan dess har han grundat två jazzklubbar och den internationella jazzfestivalen Gmlstn Jazz. 

Under många år har Eric varit frilansmusiker och bandledare med turnéer/spelningar i bl.a. USA, Österrike, Sverige och Sydafrika. Han är utbildad i internationell kulturprojektledning på Kulturverkstan i Göteborg och hade därigenom praktikplats på både Kultur i Väst och Svensk Jazz. Parallellt med utbildningen drev Eric Gmlstn Jazz Festival och var koordinator för samarbetsscener på Stockholm Jazz Festival 2015. 

Eric deltog 2015 i “Atelier for Young Festival Mangers” i Beirut, Lebanon med Beiteddine Art Festival som värd. Han var en av representanterna från Västra Götalandsregionen och en av 36 festival-mangers från 21 olika länder. 

2016 blev han producent för Bohuslän Big Band på Vara Konserthus och 2018 blev han orkesterchef. Under hans tid med Bohuslän Big Band har orkestern samarbetat med Vince Mendoza, Maria Schneider, Rigmor Gustafsson, Danilo Pérez, Nils Landgren, Joe Lovano, Avishai Cohen m.fl. och har gjort internationella turnéer/spelningar i Japan, Israel och Litauen. 

Genom olika nätverk, uppdrag och utbildningar har han ett stort globalt kontaktnät inom musik och kultur.