Medlemmar

UTOM består av ca 40 medlemmar som är verksamma inom vitt skilda genrer och professioner som tillsammans representerar den mångfald som utgör svenskt musikliv.

Asta Bjerde, verksamhetsutvecklare

Foto: Jennifer Boström

Asta Bjerde är arrangör och konsertproducent med fokus på DIY och gräsrötterna inom livescenen. Under åren har hon arrangerat konserter inom pop, rock, punk, funk, bluegrass, opera, black metal och hiphop. Från den lilla intima spelningen till festivaler för den stora massan. 

En genomgående tråd i arbetslivet har varit att föryngra branschen och utveckla konsertarrangörer. Tack vare de plattformar hon har haft har nya arrangörer hittat till yrket och fått stöttning i sina projekt. Nu har Asta en anställning på Svensk Live för att jobba med unga arrangörer runt om i Sverige. Genom nätverket skapar Svensk Live bättre förutsättningar för livescener och ser till att det är en ständigt aktuell kulturpolitisk fråga. 

I sin ryggsäck har Asta erfarenheter av att starta upp en fritidsgård för kulturintresserade, vara kultursekreterare på kommunalnivå, starta upp konsertlokal, hålla i arrangörsutbildningar och mycket mer. 

Med Malmö som hemstad har hon Sverige som arbetsplats, där hittar man henne troligtvis i ett möte med en konsertarrangör för att planera framtiden för Sveriges livescen eller hur branschen kan bli humanare, tillgängligare och bättre.