Seminarieserie på Musikhögskolan i Malmö

Anna Berglund och Emelie Bergbohm fokuserade på vikten av samarbete.


Under hösten har sex av Unga tankar om musiks medlemmar hållit i tre seminarier för masterstudenter på Musikhögskolan i Malmö.

Med syftet att inspirera varandra över genre- och professionsgränserna och med fokus på studenternas drömmar och tankar om det framtida yrkeslivet. Baserat på studenternas visioner har de sedan, bland annat, samtalat om finansieringsmöjligheter, samarbeten, konstnärliga processer och övat på att formulera projektid´eer.

Vid första tillfället den 7 september var restriktionerna ännu inte lyfta så seminariet fick hållas digitalt. Sofia Högstadius och Emma Nyman startade seminarieserien med temat inspiration och lät studenterna drömma fritt och stort.

Den 5 oktober var restriktionerna äntligen lyfta och Anna Berglund och Emelie Bergbohm kunde möta studenterna på plats i Malmö tillsammans med vår producent Josefin Kahraman. Ett ämne var vinsten med samarbete och att just DIT (do it together) borde ersätta DIY (do it yourself) i musikbranschen. Ett annat var hur man kan omsätta sina konstnärliga idéer i verkligheten.

På det tredje och avslutande seminariet den 19 oktober diskuterades bland annat frågor som rör den psykologiska aspekten av yrket. Hur hanterar man stress och rädsla och hur kan man skapa rutiner för förberedelse och nedvarvning?

Aurélie Ferrière och Christoffer Nobin uppmanade till att våga ta för sig.


Aurélie Ferrière och Christoffer Nobin delade med sig av sina erfarenheter, gav exempel på kreativa och multidisciplinära projekt och peppade studenterna till att lära känna sig själva, följa sina passioner och våga ta för sig!

Stort tack till Musikhögskolan i Malmö för denna seminarieomgång och vi ser fram emot våra framtida samarbeten.