UTOM-konserter på UKK hösten 2020!

Som ett led i Unga tankar om musiks husockupantskap hos Uppsala Konsert & Kongress, bjuder vi in till en konsertserie i tre delar. I denna konsertserie möts UTOM-medlemmar i oväntade trio- och duokonstellationer och utforskar vad som händer i mötet mellan vitt skilda genrer och musikbakgrunder.

Söndagen den 20 september kl. 16.
Robin Cochrane, Agnes Grahn & Mirja Palo

Följ med på en musikalisk berättelse om förlossning och kvinnans utsatta position i att bära på och föda fram barn. Med utgångspunkt från 13:e sången ur Kalevala – Marjattas sång – får vi möta olika kvinnoöden från nu och då som på olika sätt berör barnafödandets mysterium men också dess enorma sårbarhet i en värld där kvinnans rätt till sin egen kropp urholkas alltmer. På scenen får ni möta tre olika musiker ur tankesmedjan UTOM: Mirja Palo, sång och kantele, Robin Cochrane, slagverk och syntar samt Agnes Grahn, sång och trumpet.
https://www.ukk.se/program/utom-robin-cochrane-agnes-grahn-mirja-palo/

Tisdagen 13 oktober kl. 19
Rickard N Jokela & Linn Persson

Högljudda viskningar och rofyllda vrål.
Minimalism möter maximalism när elbasisten Rickard N Jokela möter saxofonisten Linn Persson. I en genrelös konsert bjuds publiken på improvisationer och kompositioner i en unik klangvärld av saxofoner, elbas och elektronik.

Basisten Rickard N Jokela sysslar med många olika typer av musik men är främst verksam inom improvisationsmusik. Från indisk konstmusik till jazz via hårdrock och hiphop blandas olika influenser både som solist och frilansande musiker. I sitt ständiga letande efter nya ljud så jobbar han mycket med färgglada effektpedaler som han knappt har läst bruksanvisningen till.

Saxofonisten Linn Persson är specialiserad på nutida konstmusik. Sedan 2016 är hon medlem i Stockholms Saxofonkvartett – en av landets främsta ensembler för ny musik. Linn verkar som frilansande orkester- och kammarmusiker samt solist och samarbetar regelbundet med tonsättare för att ta fram ny repertoar för instrumentet.
https://www.ukk.se/program/utom-rickard-n-jokela-linn-persson/

Söndagen 29 november kl. 16
Isak Bergström, Anna Christensson & Filip Jers,

Konsertsamtal: Sväng!
Klassisk, jazz- och folkmusik som svänger! Men varför svänger den? Och svänger den lika? NÄR och HUR svänger den? Den klassiska pianisten Anna Christensson, jazzmunspelaren Filip Jers och folkmusikdragspelaren Isak Bergström möts i musik och konsertformat på temat sväng. Utöver musik bjuds på tankar från musikerna om svängets egen filosofi, dess beståndsdelar och betydelse och mycket annat. Välkomna!
https://www.ukk.se/program/utom-i-bergstrom-a-christensson-f-jers/