UTOM besöker Kulturdepartementet


UTOM-medlemmarna Gabbi Dluzewski, Agnes Grahn och Emelie Bergbohm träffade handläggarna August Arvidsson och Sofi Knutas tillsammans med UTOM:s producent Josefin Kahraman och verksamhetsledare Max Låke.

Ett led i UTOM:s verksamhet handlar om att vara i ständig dialog med politiker på olika nivåer. Den 10 december var därför en liten Unga tankar om musik-delegation på Kulturdepartementet för att stämma av vad som är aktuellt och på gång i musiklivet.

Ett förutsättningslöst möte med syftet att hålla oss uppdaterade om varandra. UTOM fick möjlighet att dela med sig av några aktuella och viktiga musikpolitiska spaningar rörande turnéstrukturer, stöd för mellanhänder i frilanssektorn och de högre konstnärliga utbildningarnas behov av nätverksstrukturer. I utbyte fick vi insyn i Kulturdepartementets arbete och vilka medel de har att förvalta och diskuterade även vad som händer just nu där bland annat förbättrade villkor för de enskilda kulturutövarna och hur samarbetena mellan departementen fungerar.