Sanna Gibbs, sångerska

Sanna Gibbs är en Sopran som är född och uppvuxen i Gävle.  2014 gick hon ut Operahögskolan i Stockholm och har sedan dess anlitats som solist i operauppsättningar, konserter och kammarmusikaliska sammanhang.

Hon upptäckte opera relativt sent och var först på god väg att bli musikalartist. Därför har hon ett väldigt brett spektrum av musikaliska stilar med sig och ett intresse för dans och fysisk teater som hon fortsätter att utveckla och inkorporera i sitt sceniska arbete.

Redan innan sin examen hade Sanna debuterat på Kungliga Operan och Confidencen som Papagena i Trollflöjten, på Stockholms Stadsteater som Maria i West Side Story och på Läckö Slottsopera som Helena i Brittens – En midsommarnattsdröm.
Under sin studietid erhöll hon Barbro Salén Stipendiet, Anders Wall stiftelsens Confidencen stipendium, Sigrid Paskell stipendiet, Joel Berglund Stipendiet samt stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien.

Från och med 2018 är hon konstnärlig ledare för det mycket uppmärksammade konceptet Första parkett – en konsertserie där Europas bästa unga kammarmusiker möter den bästa sortens hemmafest, riktad till en ung publik med liten eller ingen erfarenhet av kammarmusik.