Noomi Hedlund, agent och producent

Foto: Robert Mosbach

Noomi är född och uppvuxen i Eskilstuna. Efter gymnasiestudierna gjorde hon värnplikten i Flottans underrättelsetjänst under 15 månader för att därefter börja studera tvärflöjt på Framnäs folkhögskola. År 2009 erhöll Noomi en musikerexamen i tvärflöjt från Musikhögskolan i Piteå. Sedan dess har hon arbetat som konstnärlig ledare, VD/producent, marknadsföringsansvarig och konsult för bl a Luleå tekniska universitet/Musikhögskolan i Piteå, Festspelen i Piteå, Dalhalla Opera och Norrbottens läns landsting.

2015 sade hon upp sig från sitt dåvarande uppdrag som chef för Dalhalla Opera för att istället starta ett eget företag – On a Boat Productions AB – med fokus på musikproduktion och management. Där verkar hon som agent för sina artister, samt som producent, projektledare och moderator inom olika organisationer.

Genom hennes olika uppdrag, arbetsuppgifter och utbildningar har hon skapat sig ett stort nätverk inom kultur- och musiksverige. Hon sitter i styrelsen för Music Managers Forum Sweden och har under 2018-2020 varit ordförande i UTOM.