Justin Hazelgrove, kördirigent och kyrkomusiker

Foto: Adam Frih

Justin Hazelgrove är en flitigt anlitad körledare, kyrkomusiker och sångare med specialisering på gosskör. Han arbetar som körpedagog och kyrkomusiker i Blekinge, i Svenska kyrkan i Karlskrona, där han leder Fredrikskyrkans gosskör och herrkör. 

Justin kom till Sverige från USA 2012.  I USA har han arbetat som lektor i körledning vid Catawba College i Salisbury, North Carolina, och körledare vid Centenary United Methodist Church i Winston Salem, North Carolina, där han ledde bla kyrkans vuxenkör med en kärna av tolv professionella sångare.  Han var också vice-dirigent för Bel Canto Company, regionens främsta kammarkör.

Justin har erhållit konstnärlig doktorsexamen ”with distinction” i körledning vid The University of North Carolina at Greensboro, med sång och sångpedagogik som sidoämnen.  Under studietiden var han assisterande ledare för musikhögskolans kammarkör, körledare för manskören samt lärare i körledning. I Sverige har han studerat vidare vid The Eric Ericson International Choral Centre och vid Musikhögskolan i Malmö.  Han har även varit aktiv som barytonsolist i södra Sverige.

2017 inbjöds Justin att sitta i juryn vid The International Passion Music Festival i Szczecin, Polen. Han har tidigare varit kantor i Asarums pastorat och leder sedan 2016 Karlshamns Kammarkör. Våren 2019 är han gästlärare i kördirigering vid Oskarshamns folkhögskola och gästdirigent för Mariakören, Västerås domkyrka.