Anna Christensson, pianist

Foto: Lars Löfvendahl.

Anna Christensson har sedan sin diplomkonsert 2007 etablerat sig som en av de främsta svenska pianisterna i sin generation, och konserterar regelbundet i Sverige och utomlands. Hon har fått flera utmärkelser för sitt spel och har varit solist med ett flertal av de svenska professionella orkestrarna.

Hon har en mycket bred repertoar och intresserar sig inte bara för den stora klassiska och romantiska repertoaren, utan också för musik som oförtjänt riskerar att helt glömmas bort. Detta märks tydligt på hennes debut-CD, som släpptes 2009 och är en dubbel-CD med musik av Henning Mankell den äldre. På samma skivbolag (Capriccio/Naxos) släpptes också ”Rosenberg Piano Works” 2012, som av DN:s recensent utnämndes till 2012 års tredje bästa skiva, alla kategorier! Mankell/Nystroem Piano Concertos kom 2015 och möttes av lysande recensioner i bl a Gramophone, BBC Music, DN, mm.

Anna är en ivrig kammarmusiker, och har även varit engagerad i en rad samarbeten på såväl dans- som teaterscener. Som fast fast medlem i Curious Chamber Players, en ensemble för samtida kammarmusik, har hon framträtt på en rad internationella festivaler och uruppfört närmare 200 verk. Hon har också varit engagerad som kapellmästare på Kungliga Operan i Stockholm, och sedan 2014 är hon musikalisk ledare för stockholmsbaserade Kamraterna Opera.