Agnes Grahn, trumpetare och sångerska

Foto: Samuel Andersson

Agnes Grahn är en spännande musiker och låtskrivare från Hönö utanför Göteborg. Hon började spela trumpet i tidig ålder och tätt efter följde också lektioner i piano, fiol och sång. Även om Agnes idag främst titulerar sig som sångerska, har hennes breda musikaliska kunskap lett henne till flertalet jobb som multimusiker där sång och trumpet visat sig vara ett vinnande koncept. 

Med en lekfull inställning till musik, både i studion, i skapelse och tillsammans med andra är Agnes en mycket uppskattad sångerska och musiker. Hon är bekväm och trygg i olika genrer och uttryck, och hennes öppenhet gör henne både behaglig och naturlig att jobba med. Agnes har gjort ett flertal konserter med egen musik på svenska, där lämnar hon sällan lämnar oberörd med sin vackra röst och sin närvaro. 

Agnes har arbetat som musiker ett i flertal produktioner. Bland annat med Henrik Dorsin, Glada Hudikteatern, turnéer med gospelsångaren Samuel Ljungblahd och senast nu med Sanna Nielsen i hennes show ”Mitt sanna jag”, där Agnes är med som trumpetare och sångerska.

Agnes är en av de fyra medlemmarna i vokalkvartetten IRIS, tillsammans med sångerskorna Amanda Ginsburg, Agnes Börsbo och Ida Hammarbacken. De har gjort konserter runt om i landet sen 2010 och rör sig rent musikaliskt i en pop- och folkvärld där alla arrangemang är egenskrivna, men musikstyckena kan vara såväl kända som okända. Kvartetten har gjort samarbeten med bland annat Loney Dear och Ane Brun och medverkade med den sistnämnda på hennes konserter på Dramaten hösten 2017 och på Spektrum i Oslo våren 2018 där gruppen även var med som förband. 

Agnes hjärta brinner för musiken, men har också kunskap inom musikproduktion, foto, video och webbdesign genom sin utbildning i musik- och medieproduktion vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.