Foto: Jennifer Scherler

Lisa Grotherus är klarinettist och kompositör. Hon skriver musik för radio, film och teater samt för egna band. Lisas huvudinstrument är klarinett och basklarinett, hon spelar även tenorsax och sjunger.

Med bakgrund inom jazz, folk och improvisationsmusik rör hon sig utan skarvar mellan olika genrer och är verksam i flera svenska och europeiska band. Hon arbetar ofta genreöverskridande och med olika konstformer, dansare, konstnärer och poeter på scener som Dramaten, Stockholm stadsteater och Scenkonst Sörmland där hon jobbat med flera produktioner som kapellmästare, musiker och även haft biroller.
Vid sidan om musiken föreläser Lisa om jämställdhet och normkritik i musiklivet samt om härskartekniker och strategier för att bemöta och förebygga dem. Hon är aktivist, pedagog och har suttit i flera styrelser som till exempel IMPRA som arbetar för en mer jämställd jazzscen. Lisa har även en kandidatexamen i Internationella Relationer och flera års erfarenhet av internationellt arbete bland annat i Liberia och Palestina.

Läs mer:

lisagrotherus.com