Christian Tellin, musiker och kompositör

Foto: Nicklas Raab

Christian Tellin är frilansande basist inom jazz/pop/rock-genrer med förkärlek till studsande soulbasgångar, energifyllda ska-toner och blandande av genrer.

Han är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och har under och efter sina studier fördjupat sig i förutsättningar för kreativitet. Han brinner för att skapa modeller och metoder som möjliggör för nya kreativa synsätt på musikens potential. Detta har gjorts både som pedagog och coach för andras skapande och också genom sin egna frilanskarriär och projektet Mirror Music. Inom ramarna för Mirror Music har Christian tillsammans med kollegor skapat musikupplevelser för varumärket Sverige, där ny teknologi används för att tonsätta och skapa upplevelser av t.ex. konceptet Swedish fika. Mirror Music har också skapat interaktiva musikupplevelser tillsammans med bl.a. Twitter och Lunds Universitet där musik som konstnärligt medie blandats med varumärkens och organisationers kontext för att skapa interaktiva upplevelser. Christian brinner i dessa sammanhang för att skapa nya scener där musik blir mer än underhållning och värdet av musikens roll blir tydlig.

Som frilansande basist har Christian spelat i olika konstellationer som stått på scener som Globen, Sweden Rock, Malmöfestival och folkparken i Söderhamn. Han har också suttit i orkesterdiket i flertalet uppsättningar av musikaler och älskar att få delta i energirika live-sammanhang med andra musiker och kulturskapare. Christian ser med spänning på musikbranchens utveckling och ser fram emot att vara en del av den.