Foto: Chloé Dejon 

Yvonne Dahlbom är en låtskrivare, musiker och musikproducent från Uppsala. Som musikskapare arbetar hon brett och har bland annat  tävlat som låtskrivare i Melodifestivalen med Linda Bengtzing (2020) och Ida Redig (2018) men även släppt musik tillsammans med bland annat artister som Ken Ring, Viktor Ax och Allyawan.  

Med bakgrund i att spela el-gitarr och sjunga i band började hon sedan skriva låtar och producera åt andra artister. Yvonne har bland annat studerat musikproduktion vid British and Irish Modern Music Institute i London och Advanced Music Production (AMPS) i Stockholm.  

Yvonne jobbar även som verksamhetsutveckare inom musikverksamheten på Sensus Studieförbund där hon arbetar med att stötta och coacha musikgrupper, studiokollektiv, föreningar och arrangörer i Stockholm.  

Tidigare har hon engagerat sig för en jämställd musikscen i föreningen Playsisters vars målsättning var att stödja och inspirera unga kvinnliga musiker, erbjuda repmöjligheter, anordna spelningar och utbyta erfarenheter.