Jobba med UTOM

Tankesmedjan Unga tankar om musik (UTOM) söker en kommunikatör med en stark vilja att påverka och utveckla svenskt musikliv och dess betydelse för samhället.

Vi söker en person som har ett självständigt driv och gillar att sätta igång samtal, skapa nya kommunikationsvägar och opinionsbildande innehåll. Arbetet kommer att bestå av allt från att skapa stilla och rörligt innehåll för sociala medier och webb till att pressbearbeta, formulera opinionstexter och att hålla kontakt med tankesmedjans medlemmar för att föra ut verksamhetens budskap.

Tjänsten omfattar en halvtid (som med fördel kan kombineras med en liknande halvtidstjänst hos vår partner Stiftelsen Signatur. Se nedan!)

DIN ROLL
Som kommunikatör för UTOM arbetar du i tätt samarbete med vår verksamhetsledare och producent, och driver större och mindre kommunikationsprojekt och processer inom ramen för UTOM:s arbete. Du ansvarar även för att dokumentera UTOM:s verksamhet både i text och bild.

Din roll som kommunikatör innebär även att leda, koordinera, kommunicera och driva kampanjer för UTOM:s olika projekt och verksamheter. Du fotograferar och filmar på grundläggande nivå och redigerar materialet för olika kanaler och målgrupper samt och underhåller, besöksstatistikanalyserar och utvecklar UTOM:s webbplats med brett innehåll.

ERFARENHET OCH KOMPETENS
Vi söker dig som har erfarenhet av kommunikations- och pressarbete inom kultur-, politik- och/eller samhällssektorn. Kännedom om kulturpolitik och hur den påverkar scenkonsten, kulturlivet och samhället i stort är meriterande. Det är även meriterande med fördjupad kunskap om musik.

För att klara det här jobbet har du kunskap i de flesta av nedanstående kompetenser:
(Sök gärna även om du inte har djup kunskap inom alla fält!)

  • Grafisk formgivning (framför allt för webb och sociala medier)
  • Copy för webb och sociala medier (texter i olika längd och olika budskap)
  • Enkel foto- och filmredigering (för sociala medier och webb)
  • Pressbearbetning
  • Att skriva opinionstext, remissvar och dokumenterande artiklar

MÖJLIGHET ATT PÅVERKA
Du har ett gott ordningssinne och kan göra egna prioriteringar i ditt arbete även under högt tempo. Du har en god förmåga att hålla flera parallella uppdrag i gång samtidigt. Arbetet innebär många sociala kontakter, varför det är av stor vikt att du trivs i mötet med människor. UTOM befinner sig i en spännande utvecklingsfas, vilket innebär att du som kommunikatör har stora möjligheter att sätta din prägel på hur tankesmedjan kan se ut i framtiden.

Tjänsten är en halvtidsanställning tillsvidare som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Arbetsplatsen är förlagd i Kungl. Musikaliska akademiens vackra lokaler på Blasieholmstorg i Stockholm.  Sista ansökningsdag är den 18 februari 2022. Intervjuer sker löpande under perioden.

Välkommen att mejla din ansökan med CV samt ett personligt brev till: 
max.lake@ungatankarommusik.se


För upplysningar om tjänsten:
Max Låke, verksamhetsledare 0730-384159
Sanna Gibbs, ordförande 0763-245019

KOMBINERA EN HELTIDSTJÄNST

Vår partner Stiftelsen Signatur söker också en halvtidskommunikatör som skulle kunna kombineras med tjänsten på Unga tankar om musik.
För att få mer information om Signatur-tjänsten, skicka ett mejl till deras projektledare Linda Krüger linda.kruger@signatur.se