Karin Hellqvist

Karin Hellqvist utforskar aktuell musik internationellt som solist och kammarmusiker. Hon samarbetar med många av världens främsta kompositörer och artister verksamma inom andra konstuttryck och använder sig gärna av elektronik, ljudobjekt, installationer och uttryck i musikaliska gränsland.

Efter studier vid högskolorna i Stockholm, Oslo, Berlin och avlagd diplomexamen från Royal College of Music i London 2011 är hon idag vid sidan av sin soloverksamhet medlem i några av Nordens främsta ensembler för ny musik som Cikada (NO), Oslo Sinfonietta (NO), neoN (NO) och Curious Chamber Players (SE) och hon framträder regelbundet vid profilerade scener över hela världen, på allt från rockklubbar till konserthus.

Karin har bland annat mottagit Föreningen Svenska Tonsättares Interpretpris 2016, vunnit Spellemannsprisen med neoN, norska Kritikerprisen för samarbetet med tyske Helmut Lachenmann och hon ger 2017 ut sin debut-CD för LAWO Classics.

www.karinhellqvist.com