Adrian Jones

Adrian Jones, född 1978 och uppvuxen i Dalarna, är en väletablerad och meriterad musiker med folkmusiken som hemvist.

Han har ett brett verksamhetsområde med violin, viola och arrangering-komposition som huvudinriktningar. Adrian är från början klassiskt skolad och rör sig idag mellan flera genrer men med folkmusik som huvudsakliga konstnärliga uttrycksmedel. Han undervisar regelbundet i ensemble, teori och instrumentalt både på högskolenivå och på olika folkhögskolor.
Adrian kan höras bland annat med grupperna Gjallarhorn, Massivet, Nybyggnan och Folk All-in Band. Han har jobbat med teater både som kompositör och som musiker, senast i en uppsättning av Gösta Berlings Saga på Stadsteatern i Stockholm våren 2015. Ibland spelar Adrian stråkkvartett med Archi Jamt eller traditionella låtar med Lasse Sörlin. Han har även komponerat en hel del musik i gränslandet mellan folkmusik och kammarmusik, till exempel konserten Nybyggnan för saxofon och stråkkvartett, utgiven på BIS records hösten 2015.

Adrian har en konstnärlig masterutbildning från Kungliga Musikhögskolan med viola och folkmusikalisk komposition som inriktning. Idag bor han i Ås, Jämtland men reser mycket, bland annat till Stockholm där han har många kontakter då han bott där halva sitt liv.